Het hulpmiddel om de woordenschat van kinderen uit te breiden.

Het beste wat je kinderen kunt meegeven voor hun latere leven is een goede woordenschat. Als pedagogisch medewerker heb je wat dat betreft het juiste beroep gekozen. Jonge kinderen zijn namelijk heel erg goed in woorden leren. En met de materialen van LOGO-peuters in handen kun jij de peuters op je groep enorm vooruit helpen. Met de LOGO-materialen leren peuters de belangrijke woorden goed en snel, op een speelse manier die aansluit bij de dagelijkse routines op je groep en bij de natuurlijke ontwikkeling van het kind.

LOGO-peuters is gemaakt om de woordenschatontwikkeling van kinderen een stevige basis te geven. Het bevat 500 basiswoorden (van de BAK lijst met 3000 woorden). Er zijn platen om aan de muur te hangen, kaarten met activiteiten, liedjes en versjes om te beluisteren en/of mee te zingen én suggesties met prentenboeken.

Hoe leren kinderen woorden?

Kinderen bouwen heel makkelijk en spelenderwijs een woordenschat op. Vooral peuters zijn kleine woordkunstenaars. Gewoon al kijkend, pratend en luisterend pikken ze woorden en betekenissen op: terwijl ze omgaan met ouderen (bijv. aan tafel), wanneer ze televisie kijken of bij het spelen met andere kinderen.

Wat je als PM’er goed voor ogen moet houden is: kinderen leren een woord niet in één keer. Het verwerven van een woord is een geleidelijk proces. LOGO-peuters ondersteunt je in dit proces met kant-en-klaar materiaal.

Plan een adviesgesprek in voor meer informatie