Wat is LOGO-digitaal?

Wie werkt met de materialen van LOGO werkt door middel van de 4-takt altijd op systematische wijze aan het opbouwen van de woordenschat van kinderen. Een belangrijke stap bij het aanleren van nieuwe woorden is het consolideren (oefenen en herhalen) van woorden. Bij ieder LOGO-pakket (van peuters tot en met groep 5) is het nu mogelijk online consolideer-spellen te spelen!

Online consolideren met LOGO-digitaal

LOGO-digitaal is de plek waar kinderen consolideerspelletjes kunnen spelen. Online kunnen de woorden die in groep zijn behandeld worden geoefend in verschillende spelvormen. Op speelse wijze worden de woorden herhaald. De vrolijke en kleurrijke woorden van de clusters en praatplaten komen terug (visueel) en ieder beeld wordt ondersteund met een duidelijk uitgesproken audio-fragment. LOGO-digitaal is op deze wijze een activerende aanvulling in het gehele scala van consolideer-activiteiten die leerlingen zelfstandig kunnen doen.

spellenoverzicht
met audiofragmenten
met kleurrijke afbeeldingen

Inloggen op school en thuis

Zolang een leerling kan inloggen op een computer of tablet kunnen de woordspelletjes worden gespeeld met de woorden die door de leerkracht of PM’er zijn klaargezet. Dit kan zowel thuis als op school. Ben je als leerkracht bijvoorbeeld een groepje extra instructie aan het geven? Dan kunnen andere leerlingen de spellen spelen. Wil je een leerling extra laten oefenen? Dan kunnen zij nu ook thuis inloggen en wat extra spellen spelen.

Inlog Basispoort
LOGO-inlogportaal

Overzichtelijk dashboard voor PM’er en leerkracht

In een overzichtelijk dashboard vind je alle functionaliteiten die LOGO-digitaal te bieden heeft.

Woordenboek
Oefenresultaten
Veelgestelde vragen | FAQ

Licenties activeren

Het gebruik van LOGO-digitaal is exclusief toegankelijk voor gebruikers van de papieren LOGO-pakketten met een actieve registratie. Vervolgens is het optioneel of je het consolideerplatform wilt integreren in je dagelijkse praktijk. Je kunt dus alleen wanneer je het papieren materiaal van LOGO of Wereld vol woorden hebt een jaarlijkse licentie activeren. Met ingang van het schooljaar 2023-2024 kent LOGO digitaal 6 licenties.

Kosten?

Licenties kunnen alleen worden geactiveerd door iemand met ICT- of Admin-rechten. Een licentie wordt altijd gekoppeld aan een groep. De kosten voor een groep worden berekend op basis van het aantal kinderen dat in die groep zit.
Wil je meer weten over LOGO-digitaal of de kosten? Stuur een mail onder vermelding van je schoolnaam en BRIN-nummer.

Mail de helpdesk voor je vragen over LOGO-digitaal